Projecten

Als ik de laatste ben

In juni 2018 verscheen mijn afstudeerwerk Als ik de laatste ben. De novelle gaat over Willem en Jolanda en hun dochters Noor en Sophie. Willem neemt zijn bijna volwassen dochters mee naar Zuid-Frankrijk om ze te leren rouwen. Het is immers onverstandig iemand lief te hebben als je het niet aan zou kunnen diegene te verliezen.

In Als ik de laatste ben zoeken de personages naar een balans tussen de ratio en het gevoel. Ondertussen worstelt ieder met zijn eigen onzekerheden. Het is een verhaal over mensen met goede bedoelingen die elkaar toch pijn doen.

Als ik de laatste ben werd ontworpen door Dayo Scholing, de omslagillustratie is gemaakt door Eline Veldhuisen. Het boek is te koop voor €12,50 (excl. verzendkosten).

    

Deze foto’s zijn gemaakt door Dayo Scholing

In wording

In wording is een reeks gedichten geschreven voor het artistiek onderzoek in het vierde jaar van de opleiding Creative Writing op ArtEZ. Alle citaten van Quintilianus komen uit het boek De opleiding tot redenaar, wat vertaald is door Piet Gerbrandy en uitgegeven door de Historische Uitgeverij. Voor dit werk is de zevende druk uit 2015 gebruikt.
Op deze pagina is een deel van de gedichten te beluisteren ook staat er een link naar het PDF bestand waarin alle gedichten en citaten terug te lezen zijn.

Een aantal gedichten uit deze reeks is gepubliceerd op het blog van Uitgeverij Lebowski.

In wording – Lyanne van den Berg