Projecten

Klimaatkansen (2022)

Het feuilleton Klimaatkansen gaat over de klimaatadaptatie van een buurt die door de verantwoordelijke wethouder als kansrijk wordt omschreven. Natuurlijk brengen veranderingen in de buurt allerlei spanningen met zich mee, en zijn de belangen van de buurt als geheel lang niet altijd in lijn met de individuele wensen van de bewoners.
Lees alle afleveringen tot nu toe op:
Feuilleton Klimaatkansen
Wil je nieuwe afleveringen van het feuilleton ontvangen? Abonneer je hier en krijg iedere week een aflevering in je mailbox.
 

Wachtverzachter (oktober 2019)
 
Een verhalend wrang electro-experiment vol rauwe klanken, dissonanten (zang)melodieën en gesproken tekst. Geïnspireerd op het minimalisme onderzoekt Wachtverzachter de wisselwerking tussen mens & natuur en hoe je mens kunt zijn in de moderne wereld. Uitgevoerd op 10 oktober 2019 als onderdeel van het Nulpunt festival.
 

Van achter glas (Mei 2019)

Samen met Judith Willemsen maakte ik het boekje Van achter glas over ouder worden en een nieuwe plek binnen je familie moeten vinden. We wilden een toegankelijk werk maken, waarin we op een kleine manier over grote thema’s vertellen.

Kat is al jaren de baas op een rustige boerderij, Haan zou het leiderschap liever overnemen. Inmiddels is Kat oud en gaan zijn dagelijkse taken hem niet meer zo gemakkelijk af. Wanneer de kippen bedreigd worden, wordt het duidelijk dat het zo niet langer door kan gaan.

Het boekje is helaas uitverkocht.

Als ik de laatste ben (2018)

In juni 2018 verscheen mijn afstudeerwerk Als ik de laatste ben. De novelle gaat over Willem en Jolanda en hun dochters Noor en Sophie. Willem neemt zijn bijna volwassen dochters mee naar Zuid-Frankrijk om ze te leren rouwen. Het is immers onverstandig iemand lief te hebben als je het niet aan zou kunnen diegene te verliezen.

In Als ik de laatste ben zoeken de personages naar een balans tussen de ratio en het gevoel. Ondertussen worstelt ieder met zijn eigen onzekerheden. Het is een verhaal over mensen met goede bedoelingen die elkaar toch pijn doen.

Als ik de laatste ben werd ontworpen door Dayo Scholing, de omslagillustratie is gemaakt door Eline Veldhuisen. Het boek is te koop voor €12,50 (excl. verzendkosten).

Deze foto’s zijn gemaakt door Dayo Scholing

In wording (2018)

In wording is een reeks gedichten geschreven voor het artistiek onderzoek in het vierde jaar van de opleiding Creative Writing op ArtEZ. Alle citaten van Quintilianus komen uit het boek De opleiding tot redenaar, vertaald door Piet Gerbrandy en uitgegeven door de Historische Uitgeverij. Voor dit werk is de zevende druk uit 2015 gebruikt.
Op deze pagina is een deel van de gedichten te beluisteren.

Een aantal gedichten uit deze reeks is gepubliceerd op het blog van Uitgeverij Lebowski.