Het plan

Al een paar maanden schrijf ik aan mijn afstudeerwerk. Het heeft nog geen titel, ik ben niet goed in het bedenken van titels.

In mijn verhaal neemt Willem zijn dochters mee naar Zuid-Frankrijk om ze te leren rouwen. Hij ziet dit als een waardevolle vaardigheid die je maar beter kunt beheersen voordat je hem echt nodig hebt. Het is immers onverantwoord iemand lief te hebben als je het niet aan zou kunnen diegene te verliezen. Ondertussen is Jolanda, de vrouw van Willem, bezig met een stilteretraite om zich te wapenen tegen het Lege Nest Syndroom.

Vooral voor Willems verhaal doe ik veel onderzoek. Omdat hij zich obsessief heeft verdiept in allerlei rouwrituelen en uitvaarten in verschillende culturen, moet ik dat ook doen. Op dit blog wil ik naast mijn schrijfproces ook mijn onderzoek delen. Ik hoop op deze manier een overzicht te creƫren van de interessante dingen die ik heb gevonden ook als die misschien niet letterlijk in het verhaal komen. Tot nu toe hield ik mijn ontdekkingen bij in een fel oranje opschrijfboekje wat ik koos omdat de kleur zo opvallend is dat ik me niet kan voorstellen dat ik het kwijt raak. Het is nog lang niet vol, dus ik blijf door zoeken en door schrijven en door piekeren.

Het opschrijfboekje intimideert mijn goudvis.