Een eerste herinnering

Al een paar maanden schrijf ik aan mijn afstudeerwerk. Op dit blog wil ik naast mijn schrijfproces ook mijn onderzoek delen. Ik doe onderzoek naar rouwrituelen en omgaan met verlieservaringen. 

Mijn zus en ik doen een spel aan de keukentafel. We zijn jong, misschien ging ik nog niet eens naar de basisschool. We zitten op de blauwe krukken, achter me is mijn moeder bezig aan het aanrecht. Het keukenraam kijkt uit op de carport er hangen halve gordijntjes voor het raam. In de vensterbank staat de droppot, wat eigenlijk een vierkant koffieblik is. Elke dag mogen we een snoepje eruit pakken. Bij de verwarming staat het mandje met daarin de poes. Ze ligt opgekruld en slaapt. Mijn moeder draait haar af en toe op haar andere zij en maakt met haar vinger de neus en het bekje van de poes nat. De poes is langzaam aan het doodgaan, maar dat is niet erg of eng. Het is rustig.