Multitasken achteraf

Ik kan mijn aandacht lastig verdelen. Het liefst werk ik aan een project tegelijk, waarbij ik elke dag een duidelijke taak voor mijzelf bedenkt. Op die manier kan ik in opperste concentratie snel werken. Je zou zeggen dat afstuderen daar ideaal voor is. Ik vind het ook heerlijk om zolang de tijd te hebben voor een verhaal. Tegelijkertijd bedacht ik dat het leuk was om een blog bij te houden. Wat betekende dat ik mijn aandacht moest verdelen, wat betekende dat ik wel schreef maar niet voor het blog.

Inmiddels is mijn tekst klaar voor de eindredactie en heb ik dus ineens meer tijd. Ik probeer het een beetje los te laten. Het ene moment ben ik blij en trots op wat ik aan het maken ben, het volgende ben ik bang dat het verschrikkelijk saai is en dat niemand het zal willen lezen. Dat schijnt er allemaal bij te horen. In plaats van mezelf ervan te overtuigen dat het goed komt, moet ik mezelf nu voorhouden dat het goed is.

Het voordeel is dat ik nu eindelijk weer tijd heb om stukjes op het blog te plaatsen. In plaats van lezers mee te nemen in mijn proces, laat ik achteraf mijn proces zien.

1 Comment

Comments are closed.